Museum of the Ancient Nile

Previous Project 77 of 264 Next
 
 

MoAN1232 / The Giants of " al-tub"

MoAN - 1232
UPV / ESCUELA TÉCNICA SUPERIOR ARQUITECTURA VALENCIA / es Spain
1 members
Jesus Montejano

Project type:
Cultural Y Espectáculos

Grandes piezas macizas emergen del lugar… Se tratan de tres volúmenes de gran tamaño, ubicados en un lugar estratégico, entre las conexiones rodadas, peatonales y el río Nilo.

El objetivo es su total integración en un entorno privilegiado. Es una propuesta que sirve de nexo entre las poblaciones y el río.
Pretende potenciar la actividad en un área de gran superficie, aprovechando los recursos naturales que ofrece, creándose un nuevo punto de referencia cultural y social.

La propuesta se compone de tres volúmenes destinados a usos específicos: espacios expositivos permanentes, zonas temporales / lúdicos y salas de conferencias y zonas de servicios.

Un gran bosque de columnas, a modo de gran patio, antecede a los accesos. Un espacio de reflexión, precedido por un “espejo de agua”.
Un jardín botánico compuesto por grandes palmeras de gran porte y zonas de frutales, dotando de color y aroma a este espacio exterior, con capacidad para múltiples actividades.
Los grandes muros de adobe compactado definen la materialidad de las volumetrías, como si de “gigantes de adobe” emergieran del lugar.
La luz tiene una presencia constante en todos los espacios interiores y exteriores. Un juego continuo de la luz y de las sombras. Un lugar que invita a quedarse.

Solid pieces emerge from the site place….Three large volumes, located in a strategic position, between the Nile´s River,the roads and the pedestrian connections.
It purpues a total integration in a privileged environment. The proposal aims and the river. It aims to promote the activity in a huge surface area, taking advantage of tgenatural resources and creating a new social and cultural referente point.

The project consists of three volumes designed for specific uses: permanent exhibition, temporaly zones / leisure, conference halls and service áreas.

A great forest of columns, a large courtyard which precedes the accesses. A space for reflection, preceded by a “sheet of water”.
A botanical garden composed of high Palm trees (central garden axis) and fruit trees, provides color and aroma to this outer space, with capacity to acommodate activities.

The huge compressed adobe walls define the materiality of the volumes, as“giants of adobe” that emerged from the place.
The light has a constant presence in all interiorand exterior are as of the proposal. A continuous game of light and shadows…A place that invites to stay.

Download files

 
Syndicate content