Hyde Park Music Pavilion

Previous Project 83 of 94 Next
 
 

HPMP1244

HPMP - 1244
University of Banja Luka, Faculty of Architecture, Civil Engineering and Geodesy / ba Bosnia and Herzegovina
3 members
Stefan Iliskovic
Andrea Janicic
Srdjan Lakic

Project type:
Cultural Y Espectáculos

The wall, the title of the conceptual album of the famous band Pink Floyd, also an architectural element metaphorically presented. The mass that joins, splits, acts together with the environment and creates a space-based impulse. Born in the place where many legendary concerts took place through the history of Hyde park, therefore won the title of memorial area. The dominant and visually attractive space with portraits of the performers, who changed pop-culture history with their concerts,are depicted through pixels which are transformed into circles of various dimensions, perforated, in this way the park's area is not isolated, we get new experiences, shadows, light and space. The big stage is created at the place where the wall is rotated, it raises in the air, becomes the roof and represents the end of an event and the beginning of the future. The roof structure, imposing dimensions, comes out of the frame of the existing modular constructions that are used for large events, but it is a suitable foundation for hanging the same, ideal space for assembling scenarios, space for ephemeral architecture, and space that is used as an exhibition area in open space. Due to the existing routes of movement of sand trails, the roof / wall moves to the ground at the place of summation and exits on the other side. We get an open space, a meeting place, a potential space for relaxation, a lying place on the roof. The position of the small stage is oriented diametrically from the big stage, an intimate space was created acoustically treated with mobile panels and ramps that monitor the movement of the roof. Below stage, there is an exhibition area in a closed, gallery space, with an amphitheater making it a multifunctional space, connected with the restaurant that directly operates with a sandy track giving opportunities for people walking nearby to notice the potential place to take a break.

Download files

 
Syndicate content