Hyde Park Music Pavilion

Previous Project 44 of 94 Next
 
 

HPMP1131

HPMP - 1131
Wroclaw University of Science and Technology / pl Poland
3 members
Mateusz Mikołajów
Daria S
Monika Smorag

Project type:
Arquitectura

Georg Frederic Haendel
Music connects. Water is a continuous element that connects not only figuratively. The literal combination of music and water is Haendel's work, which is full of sound in the open space - on the water. According to the legend, the composer "composed some small pieces intended for outdoor performance and when one day King George set out for a ride on the Thames, he swam on his boat. Unrecognized, he presented his composition. Site gives the opportunity to create a temporary scene on the water. In this case, the open space in front of the pavilion creates an ideal space for the audience.

The Crystal Palace
It was erected on the occasion of the Great Exhibition in London. Right here - at Hyde Park. Its construction was innovative, it assumed the principle of prefabrication. In the project of the music pavilion, we decided to pay tribute to history. The main part of the pavilion is a glass-enclosed space with an interesting supporting structure. The permanent part of the pavilion is the transposition Cristal Palace - monument building with arches taken from the history of the place.

Flexibility
We know how important flexibility is. Our glass pavilion consists of two elements. The first is space - devoted to nature. The second are modules - panels. They can be walls, stage, acoustic panels, seats and more. With panels you can also build a scene that floats on the water. In addition, the whole glass pavilion can be dismantled, freeing space for nature, leaving only a building with arches - a monument.

Nature
Nature is everything. Our pavilion respects nature. The glass skin only surrounds the multifunctional space, and the floor is grass. Hyde Park is a special place on the map of London, not only through the cultural context and numerous concerts of world renown. Greenery is the reason why residents visit this place every day. That's why we did not want HPMP to interfere in this place. In addition, our large roof collects rainwater, which we use for watering and toilets.

Structure
Again, we are returning to the history of this place and the Crystal Palace pavilion. We decided to create a light and unique structure, the least interfering with the space of nature. We decided to use the light structure of Tensegrity - a spatial combination of permanent compression elements with extended lines. Under this light construction a metal net is installed. It facilitates mounting modules - panels, equipped with magnets. This solution allows for any arrangement of space, detaching from the construction grid.

Download files

 
Syndicate content